Етър победи Берое с 2:1 в последен мач от 23-ия кръг в efbet Лига и постигна много важен успех по пътя към спасението. Гостите успяха да открият резултата в 31-ата минута чрез Преслав Боруков, а през втората част нападателят (65) удвои преднината на "виолетовите". В заключителните минути на двубоя Алиун Фал (80) намали резултата, но това не бе достатъчно за заралии.
 
С победата си "болярите" се отлепиха от дъното и успяха да се изкачат на 11-ата позиция в класирането, измествайки Ботев Враца, Славия и Монтана. От своя страна Берое пропусна отличен шанс да се изравни с Арда на четвъртото място.
 
Домакините стартираха агресивно срещата и спечелиха контрола на топката. В 4-ата минута Иван Минчев центрира остро по земя в наказателното поле, но Пламен Крачунов внимаваше и изчисти кълбото. Малко след това Мартин Камбуров бе изведен зад гърба на защитата, но вратарят на гостите внимаваше и улови.
 
В 6-ата минута Алиун Фал със скрит пас опита да намери капитана на домакините. Защитата на Етър не се справи добре и топката попадна в Мартин Камбуров. Нападателят стреля от трунда позиция, след което топката премина покрай десния страничен стълб.
 
"Болярите" отговориха две минути по-късно, когато след центриране от ъглов удар Миси Мезу бе намерен от Преслав Боруков на далечната греда. Нападателят продължи с глава успоредно на голлинията, но нямаше негов съотборник, който да засече кълбото в мрежата на Генадий Ганев.
 
В 12-ата минута Ибрахима Конте проби отлично по левия фланг, след което подаде около точката на дузпата към Алиун Фал. Нападателят веднага стреля по земя в долния ляв ъгъл, но Христо Иванов решително улови.
 
Двата тима продължиха да действат във високо темпо. В 17-ата минута заралии получиха правото да изпълнят пряк свободен изстрел от удобна позиция. Иван Минчев застана зад топката и с техничен удар прати топката под гредата, но ударът му бе слаб и Христо Иванов улови.
 
Гостите отговориха в ответната атака, когато Ловре Кнежевич проби отлично през центъра и стреля от границата на наказателното поле в долния десен ъгъл, но Генадий Ганев внимаваше и спаси.
 
Възпитаниците на Димитър Димитров пренесоха играта в половината на Етър и Гаюс Макута опита да реализира през добре подредената защита на "виолетовите", но ударът му бе слаб и Христо Иванов отново улови.
 
Отборите продължиха да залагат на директен стил на игра и много рядко в първите минути можеше да се види постепенно градене на атаките.
 
В 27-ата минута Симеон Мечев с отличен пас от над 30 метра намери Миси Мезу зад гърба на защитата. Нападателят елегантно овладя, но изстрелът му не намери мрежата за Генадий Ганев.
 
Три минути по-късно Ибрахима Конте сгреши пред собственото си наказателно поле. Миси Мезу изведе мигновено Преслав Боруков в наказателното поле, след което нападателят се опита да намери двама свои съотборници, но Теди Мезаг се намеси решително и изби.
 
В 30-ата минута Миси Мезу нанесе изстрел с глава, след което Генадий Ганев изби в ъглов удар. Симеон Мечев центрира от корнера в наказателното поле, където Мариян Иванов игра с глава. Пресла Боруков стигна до топката на два метра от голлинията и елегантно реализира в мрежата на домакините.
 

Берое опита в следващите минути да притисне съперника си в собствената му половина, но добре подредената защита на гостите не позволяваше "зелено-белите" да застрашат Христо Иванов.

В 38-ата минута Етър организира добра контраатака. Даниел Младенов овладя, след което продължи към Божидар Кацаров, който от границата на наказателното поле отправи плътен изстрел, който попадна в ръцете на Генадий Ганев.
 
Заключителните минути на първото полувреме преминаха под диктовката на заралии. В 45-ата минута Иван Минчев получи нова отлична възможност да се разпише от пряк свободен удар, но халфът прати топката в стената, а при добавката отново намери футболист с виолетов екип.
 
На почивката двамата не направиха промени по съставите си и стартиралите мача футболисти останаха на терена и началото на втората част. Домакините започнаха агресивно второто полувреме и опитаха да възстановят равенството в началните минути.
 
В 48-ата минута Гаюс Макута организира скоростна атака и успя да пренесе бързо топката от собствената си половина до наказателното поле на Етър, след което продължи към Алиун Фал в наказателното поле. Нападателят веднага отправи изстрел в горния ляв ъгъл, но Христо Иванов улови. Минута по-късно отново Алиун Фал получи добра възможност, но си поведе дълго топката, след което се сблъска със стража на гостите.
 
В следващите минути заралии отново обсадиха наказателното поле на Етър, но изстрели на Мартин Камбуров и Иван Минчев бяха блокирани, а след това изстрел на Александър Василев премина над вратата.
 
В 53-ата минута Алиун Фал не успя да засече от добра позиция пас на Гаюс Макута. Топката отново се озова в играч на домакините, след което Мартин Камбуров свали към Ибрахима Конте, който нанесе плътен изстрел от границата на наказателното поле, но топката премина над вратата.
 
Пет минути по-късно Крум Стоянов центрира в наказателното поле, където Александър Цветков остана непокрит и нанесе красив изстрел от въздуха, но топката премина над напречната греда.
 
В 62-ата минута Симеон Мечев можеше да удвои преднината на Етър, след като стреля изненадващо от фаул в близкия ъгъл, но Генадий Ганев внимаваше и изби. Миси Мезу овладя избитата топка и центрира на далечната греда, където Пламен Крачунов стреля с глава, но над вратата
 
Все пак три минути по-късно "виолетовите" реализираха ново попадение във вратата на "зелено-белите". Симеон Мечев центрира в наказателното поле от фаул, където Пламен Крачунов отлично свали за Преслав Боруков, който отблизо с глава реализира второто си попадение в мача.
 

Берое имаше добър шанс да намали набързо резултата, но изстрел на Гаюс Макута срещна напречната греда зад Христо Иванов и топката излезе в аут.

Последваха минути, в които заралии притиснаха съперника си, но "виолетовите" показаха стабилна игра в защита и не допускаха опасности пред вратата си. Възпитаниците на Александър Томаш играеха със самочувствие и често застрашаваха отбраната на Берое опасни контраатаки.

В 80-ата минута натискът на домакините даде резултат. Алиун Фал получи от Александър Василев в наказателното поле, след което елегантно се освободи от Мариян Иванов и с техничен удар реализира в долния десен ъгъл.

Берое се пренесе в половината на Етър, обсаждайки наказателното поле на гостите. В последната минута от редовното време след центриране на Октавио в наказателното поле, Крум Стоянов на далечната греда засече с глава, но Христо Иванов се намеси решително и улови. Това беше и последната опасност пред една от двете врати.

В следващия 24-кръг на efbet Лига Берое гостува на Арда, докато Етър е домакин на Ботев Враца.

0:1 Боруков 31'

0:2 Боруков 65'

1:2 Фал 80'

СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ:
 
БЕРОЕ: Генадий Ганев, Александър Василев, Теди Мезаг, Георги Ангелов, Крум Стоянов, Александър Цветков, Иван Минчев, Ибрахима Конте, Гаюс Макута, Алиун Фал, Мартин Камбуров
 
Треньор: Димитър Димитров
 
ЕТЪР: Христо Иванов, Здравко Илиев, Пламен Крачунов, Мариян Иванов, Христофор Хубчев, Симеон Мечев, Божидар Кацаров, Ловре Кнежевич, Даниел Младенов, Преслав Боруков, Миси Мезу
 
Треньор: Александър Томаш
 
Гл. съдия: Станимир Тренчев
 
Стадион: "Берое", Стара Загора