Етър тръгва утре за Турция, където е втората част от подготовката. Лагерът в Анталия е от 17 до 31 януари. Тимът ще бъде настанен в хотел "Тренди Лара" и ще тренира на терените на комплекса. Сред отборите на подготовка в същия хотел е и Хебър (Пазарджик). 23 футболисти ще пътуват за втория лагер, като от групата отпада единствено защитникът Христофор Хубчев. Бранителят получи нова контузия в първата контрола със Струмска слава и е с увреден менискус, като със сигурност пропуска предсезонната подготовка, а кога ще се завърне в игра тепърва ще става ясно. В групата за Турция са и младите подкрепления от школата и дублиращия отбор, както и най-новото попълнение Антон Огнянов.

Вече са ясни имената на всички съперници в контролите до края на подготовката. Първата проверка е в неделя, 19 януари, от 16:00 ч. срещу лидера в руската втора дивизия Ротор (Волгоград). В историята си волгоградският тим е двукратен сребърен медалист от шампионата на страната си, финалист за Купата на Русия и в турнира Интертото, първенец на RSFSR. Главен треньор е Александър Хацкевич, който пое тима в понеделник. Той ще направи дебют начело на Ротор именно в мача срещу Етър. На 22-и етърци срещат Габала (Азербайджан). Към момента азерският отбор е седми във Висшата лига на страната си от осем отбора, като са изминали 14 кръга.

На 27 януари съперник е Волфсберг (Австрия) - четвърти в момента в първенството на Австрия, миналия сезон бе на същата позиция, което му даде право на участие в Лига Европа. Тимът не само стигна до групите, но и записа няколко впечатляващи резултата - победа с 4:0 като гост над Борусия (Мьонхенгладбах) и реми 2:2 като гост на Рома през декември. Последният мач на Етър в Турция е на 30 януари срещу Словачко, който също е сериозен противник. Тимът е на 6-о място в първенството на Чехия и само на 3 т. от третата позиция, като се бори за Лига Европа. Чехите са на подготовка в Анталия, като вчера в първата си контрола биха с 2:1 Риека, а в събота играят с Динамо (Загреб). След завръщането в България последната контрола е на 8 февруари срещу Литекс (Ловеч).

Контролите на Етър по време на подготовката:

15 януари Струмска слава - Етър 1:4

19 януари Етър - Ротор (Волгоград)

22 януари Етър - Габала (Азербайджан)

27 януари Етър - Волфсберг (Австрия)

30 януари Етър - Словачко (Чехия)

8 февруари Етър - Литекс