Мачовете на Етър срещу Витоша и на Царско село с Черно море да се играят по едно и също време, настояват от великотърновския клуб. Причината е, че те за възлови за продължаването в битката за 7-10 място или влизане в групата за 11-13 място. 

Ето какво пишат от клуба:

При победа на етърци над Витоша (мачът им е в четвъртък от 18:30 ч) решаващ става двубоят Царско село – Черно море, в който домакините се нуждаят от 1 т., за да изпреварят Етър, докато при загуба от варненци “виолетовите” ще са по-напред.

Ръководството на Етър пусна официална молба до БФС с копие до “Нова Бродкастинг Груп” с искане да бъде променен началният час на мача Етър – Витоша също на 20:45 ч.

Мотивите за нашата молба са:

1. Огромен спортен залог на двата тима “Етър” и “Царско село” за разпределение на местата в Група А, които дават шанс за предварително спасение от изпадане.
2. Спазване на основната функция на спорта и в частност футбола – честна игра (феърплей).
3. Появилите се в медийното пространство изказвания на старши треньора на “Витоша” за опити за въздействие на срещата им с “Царско село”.
4. Свеждане до минимум на всички неспортни фактори и зависимости при оформяне на класирането в груповата фаза на първенството.
5. Максимално спазване на правилата за равнопоставеност между клубовете и анулиране на фактора “единично домакинство” в последващите етапи на шампионата при формирането на крайното класиране (цитат от изпратени документи на БФС).

Ръководството на Етър се надява молбата ни да бъде удовлетворена, за да бъдат всички отбори в равнопоставеност.