Отборът на Етър посреща новака Царско село във втория мач от днешната програма от 6-и кръг на efbet Лига. Великотърновци ще търсят своя първи успех от началото на кампанията, докато „царете” вече успяха да запишат първи три точки, поднасяйки най-голямата изненада в миналия кръг, побеждавайки Ботев Пловдив на своя стадион в Коматево.

Срещата между Етър и Царско село е с начален час 20,30 и може да я наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. В GONG.BG ще проследим случващото се терена минута по минута.

Главен рефер на двубоя на стадион „Ивайло” е Волен Чинков.

В мачовете си до този момент Етър направи четири поредни равенства и загуби от Славия в миналия кръг. Добрата новина за наставника на домакините Росен Кирилов е завръщането в състава Яни Пехливанов. Той пропусна поражението от „белите” преди седмица заради вирусно заболяване. Това означава, че на практика, Кирилов ще може да разчита на абсолютно свои футболисти.

„Виолетовите” могат да се похвалят, че до този момент бележат във всеки един мач, с изключение на един единствено двубой. До този момент Етър не познава вкуса на загубата срещу Царско село. Двата тима се подвизаваха във Втора лига преди няколко години.

В лагера на Царско село Никола Спасов има проблеми с трима играчи. Евертон Диаш, Андерсон и Йордан Минев са с различни болежки и няма да бъдат на разположение на специалиста.

Опитният Антон Карачанаков подписа с „царете”, след като се раздели с Ботев Пловдив, а бъдещето на Сергей Георгиев продължава да бъде неясно.

Родни Антуи пък се превърна в истинска сензация за Царско село след пристигането си в България. До този момент холандецът е реализирал и трите гола за новака в елита.