Локомотив София надви Етър с 2:1 като гост в първия съботен двубой от 23-ия кръг на Първа лига. Той се проведе на стадион "Ивайло" в старопрестолната столица Велико Търново.

Футболистите на Етър бяха близо до попадение в 29-ата минута след като Мартин Моран засече центриране на Тибуе, но удари греда, а впоследствие след удар на Ловре Кнежевич бранител на гостите изчисти топката пред голлинията.

Автогол на испанския полузащитник Горка Ларусеа Ариен даде преднина на Локомотив в 53-та минута, когато след центриране на Красимир Милошев, Горка Ларучеа прати топката във вратата на своя тим, отбелязвайки си автогол.

В 64-ата минута Красимир Станоев прехвърли стража на домакините Мартин Величков, който все пак успя с ръка да отклони леко топката, която се отби в гредата и не влезе във вратата му. Йоахим Карсела стреля към вратата на Локомотив в 71-ата минута, но бе неточен.

Етър стигна до изравнително попадение в 81-ата минута. Иван Василев получи пас от Николай Янков, отправи удар, топката се отклони от Кардосо и влезе във вратата на софийския тим за 1:1.

Локомотив София взе победата в 89-ата минута, когато влезлият като резерва Ивайло Найденов се възползва от подаване на Стив Траоре и реализира за крайното 2:1.

Етър остава на последното 16-о място с 10 точки, на 3 зад 15-ия Ботев Враца. Софиянци са 10-и с 25 точки, колкото имат 11-ия Берое и 12-ия Славия.