ЦСКА все повече изостава от водачите в първенството, а днес на "червените" им предстои ново предизвикателство - гостуване на Етър. Макар и да са в долната половина на класирането, "болярите" стабилизираха изявите си и със сигурност ще се опитат да се възползват от колебанията на "армейците", които са амбицирани да скъсят разстоянието до третия Левски преди домакинството на "сините" срещу Дунав.

Тенденцията ЦСКА-София да играе колебливо извън столицата е притеснителна. "Червените" спечелиха само едно гостуване в първите 13 кръга - 1:0 срещу Ботев Пловдив в средата на септември. Нулевото равенство срещу Лудогорец в Разград също може да се приеме като положителен резултат, но отборът стигна само до точка срещу Дунав (1:1), а при последните си две визити отстъпи на Берое с 1:2 и на Локомотив Пловдив с 0:1.

Етър нямаше загуба пред своите фенове до разгрома с 0:5 от Локомотив Пловдив. В същото време обаче "виолетовите" надиграха на "Ивайло" само Берое и Витоша Бистрица. През миналия сезон отборът от Велико Търново загуби и двата си мача с ЦСКА, но в началото на този изненадаха столичани на "Българска армия" - 2:2.

Старши-треньорът на домакините - Росен Кирилов имаше доста кадрови проблеми, но в момента в лазарета са само Иван Петков и Яни Пехливанов. Голмайсторът - Даниел Младенов се завърна в игра срещу Дунав и днес вероятно ще е титуляр. За пръв път от два месеца ще започне Флорент Боджадж, който ще поведе атаката. В центъра на отбраната ще оперират Христофор Хубчев и двама бивши футболисти на "червените" - Иван Иванов и Александър Дюлгеров.