ЦСКА 1948 разби Етър Велико Търново с 5:1 в двубой от 7-ия кръг на efbet Лига. Така тимът записа своята втора победа в първенството и се изкачи до 9-ото място с актив от 9 точки, Етър е на последната позиция без точков актив.

Антон Узунов
30 снимки

ЦСКА 1948 откри резултата с попадение на Камбуров в 5-ата минута на мача.Нападателят получи отличен пас от Александров отдясно и матира стража на Етър. Гостите опитаха да реагират, но нямаха чисто голово положение пред вратата на Наумов, като заработиха само един корнер в тези начални минути на мача.

В 13-ата минута Симеон Петров имаше възможност да се разпише, стреля добре, но бранител застана на пътя на топката и предотврати опасността.

Денислав Александров получи отличен пас от Александър Александров, измъкна се от бранителите на гостите и прониза Господинов за да удвои преднитата на тима си в 19-ата минута. Етър опита на редки контраатаки да застрашава вратата на Наумов, но не им се получаваше.

В 43-ата минута Русев получи отличен пас от Денислав Алекснадров и от точката на дузпата прониза Господинов, за да направи резултата 3:0. В добавеното време на първата част игра с ръка на Марин в наказателното поле накара съдията Ел Хатиб да посочи бялата точка, а от нея Милчо Ангелов върна надеждите на Етър.

През втората част ЦСКА 1948 направи резултата 4:1 с втория гол на Русев, който получи пас от Камбуров и от няколко метра се разписа в 63-ата минута на срещата. Галин Иванов се разписа в полза на домакините в 72-ата минута на срещата, за да затвърди преднината на ЦСКА 1948. Малко по-късно Камбуров не намери целта.

До края на мача срещата предложи няколко опасни момента, но до нов гол така и не се стигна. Така ЦСКА 1948 постигна крупна победа с 5:1 срещу съперника от Велико Търново.

ЦСКА 1948 - Етър 5:1
голмайстори: 1:0 Камбуров (5), 2:0 Денислав Александров (19), 3:0 Русев (43), 3:1 Ангелов (45-дузпа), 4:1 Русев (63), 5:1 Галин Иванов (72)

Ето и съставите на двата отбора:

ЦСКА 1948: Наумов, А. Александров, Василев, Петров, Шопов, Юсеин, Д. Александров, Русев, Иванов, Марин, Камбуров

Етър: Господинов, Алдаир, Купенов, Скерлев, Станев, Иванов, Ангелов, Боруков, Трухичано, Пехливанов, Добрев

главен съдия: Васимир Маруан Ел-Хатиб