Отборите на Царско село и Етър се изправят един срещу друг в последния двубой от първия кръг на efbet Лига. Срещата е с начален час 20:00 във вторник и ще бъде изиграна на стадиона в комплекса „Царско село. Двубоят ще може да бъде наблюдаван на живо в ефира на DIEMA SPORT, а ние от Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от мача минута по минута.

В лагера на Царско село дни преди срещата акостираха цели 4 нови попълнения, които да подсилят редиците на състава на Любослав Пенев. След трудното оставане в efbet Лига през миналия сезон сега „царете“ определено ще се надяват на доста по-стабилна кампания.

Съставът беше напуснат и от двама титуляри. Дилан Бахамбула беше освободен по взаимно съгласие, докато Георги Минчев премина в състава на Локомотив Пловдив.

Гостите от Велико Търново също бяха напуснати от важна фигура по време на паузата, след като Флорент Боджадж продължи футболното си развитие в ниските дивизии на германския футбол. Това подтикна „болярите“ да търсят нов титулярен централен нападател.

Все пак тимът на Петко Петков беше подсилен от четирима играчи в лицето на Валентин Йосков, Даниел Пехливанов, Иван Михайлов и Пламен Кручинов.

Целта пред Етър, също както пред Царско село, ще е опазването на елитния статут на клуба и през тази кампания.