Наставникът на Етър Петко Петков остана истински бесен след края на срещата между неговия тим и Локомотив Пловдив, завършила с победа на "смърфовете" с 3:1. 

Специалистът обаче не беше в настроение да говори за футбол, а по-скоро обърна внимание към истински абсурдната ситуация с наложената карантина на целия отбор на Етър от РЗИ през вчерашния ден. Петков не си спести критиките, насочвайки вниманието към редица решения на терена и извън него през последните седмици, които са истински ощетяват неговите играчи. 

„Ситуацията с карантината, наложена от РЗИ не е нормална. В България обаче никой никога не бива държан отговорен за действията си и затова сме на това дередже. Видяхте ли какво се случи на „Герена“? Ако някой ни е нарочил за изпадане, то просто да си каже. Не е нормално да нямаме тренировки цяла седмица и накрая да излезем да играем професионален футбол. Ние не сме тренирали нормално цяла седмица и днес в 12 часа ни събраха, за да играем мач, това нормално ли ви се струва?“, започна афектираният треньор. 

„Поздравявам момчетата за изиграния мач. Имах трима юноши, които вчера играха 90 минути за юношеския мач. Няма как да им рискувам здравето като играят 90 минути“.

„Нещата ескалират. Аз никога не съм гледал съдийството, но нещата около нашият клуб стават много странни. Мога обаче да потвърдя, че ще трябват много пот и сълзи, докато изпадне Етър. Ситуацията обаче е абсурдна и е време някой да излезе с обяснение, искаме да получим отговори от хората в БФС, които да ни поставят в тази ситуация“, завърши бесният Петко Петков.