Велико Търново и Етър почетоха футболната легенда Трифон Иванов по повод на 5 години от смъртта му. Пред паметната плоча на входа на стадиона, откъдето започва футболната кариера на “железния” защитник, цветя поднесоха световната шампионка по стрелба и почетен гражданин на В. Търново Весела Лечева, легендарният треньор Георги Василев, председателят на Великотърновския общински съвет Венцислав Спирдонов, шефът на Зоналния съвет на БФС Бончо Генчев, директорите в Етър Стефан Атанасов и Страцимир Тинчев, представители на Фенклуб Етър, кметът на Павликени Емануил Манолов, председателят на Клуба на ветераните Георги Трендафилов, спортни деятели. Инициатор на проявата бе управителят на ОП Спортни имоти Петко Павлов съвместно със ЗС на БФС – В. Търново.

“На терена Трифон беше боец с голямо мъжество, но като човек – земен, допускаше всекиго до себе си, за да се докосне до една звезда от голяма величина. Той остави след себе си следа като един невероятен спортист, като личност, като приятел, като човек, който заслужава уважение”, сподели неговият съотборник от Етър и САЩ-94 Бончо Генчев.

“Той остави диря. Герой, който се раздаваше по футболните терени, раздаваше се за публиката, играеше сърцато. Малко останаха такива примери за подражание, които трябва да тачим, да оценяваме, да пазим, за да бъдат пример за подражание на младите хора. Такива хора са ценност и затова трябва да бъдат пазени спомените за тях”, коментира Весела Лечева.

“Спомням си го с много неща, които са останали дълбоко в душата ми. Един от футболистите, на които съм се възхищавал вътрешно, но същевременно винаги съм бил в контра, защото той имаше един изключително голям потенциал, а правеше неща, които бяха 30 % от възможностите му. И все ми се искаше да стигнат поне до 50 %, защото беше изтъкан от качества. Като човек беше невероятен, защото не мислеше зло на никого и там е голямото противоречие. Когато излезеше на терена той гореше и както казват: “Където мине, трева не никне.” Доста респект налагаше в играта си и противниците се съобразяваха с него, но иначе извън футбола бе човек, когото обичах определено”, заяви големият треньор Георги Василев.

Заупокойна молитва в памет на бившия капитан на националния отбор по футбол отслужи отец Асен.

"Трифон Иванов никога няма да бъде забравен!", написаха от клуба.