Наставникът на Етър Петко Петков сподели впечатленията си след загубата с 0:2 от Черно море в контрола. Специалистът смята, че тимът не е готов за рестарта на първенството.

"Ясно е, че не сме готови за първенството. То се вижда, това е много малък период - три седмици, и доста неща трябва да свършим, но в тази ситуация са всички отбори. Днес беше един много полезен мач за нас. Аз съм доволен най-вече като динамика и скоростта, с която се игра, доближи се до официалните срещи, което ще ни помогне за подготовката", заяви Петков.

"Аз съм доволен от двете контроли с Берое и Черно море. Футболистите се стараят, дават максимума, и най-важното в тези контролни срещи - правим много промени, има някои неща, които трябва да се напасват в отбора, но смятам, че постепенно ще подобряваме играта си. Във Варна сме, с автобус сме дошли, а не пеша, така че чак сътресения? Искам да кажа, че след като даден футболист е подал документи за разтрогване, е ясно, че има нещо забавено".

"Първо, не е сигурно дали ще си разтрогне договора, защото нещата не са чисто изяснени, аз не съм юрист и не искам и да вземам страна по въпроса. Сега да ви излъжа, че всичко е наред финансово - ясно е, в криза сме, нека да дадем възможност на ръководството да се справят със ситуацията", коментира специалистът.

"Специално за Етър е малко пресилено даден футболист да разтрогне договора и веднага да говорим за разпад, сътресения и т.н., все пак това е клубът, в който са играли Красимир Балъков, Цанко Цветанов, Илиян Киряков, Трифон Иванов, така че това е клуб с традиции и аз съм сигурен, че ще се играе във Велико Търново футбол и Етър ще има достойна позиция в шампионата. В момента ние оцеляваме, това е. В момента ситуацията е такава - ние искаме да останем в групата", каза още наставникът.