Етър ВТ започна подготовка за пролетния полусезон Част от играчите днес направи първа тренировка на терена "Трифон Иванов", докато другите минаваха медицински прегледи, а утре двете групи ще се разменят. С 23 футболисти разполагат в момента "виолетовите".
Тренировки с отбора започна халфът Божидар Кацаров, който се очаква утре да подпише договор. Кацаров идва от "Царско село", където игра в последните три сезона. Подготовка с отбора започнаха и Димитър Байдаков и Димитър Цонев от дублиращия отбор, като и двамата ще бъдат на лагерите в Сандански и Турция. В тима отново са и юношите Кольо Станев, Борислав Марков и Стелиян Добрев.

Клубът се раздели с още двама футболисти. Румен Руменов премина в Арда (Кърджали), а днес бе оформена раздяла по взаимно съгласие с нападателя Крис Гади. Ново име в треньорския щаб е Марин Стефанов, който ще бъде плътно с първия отбор, но ще продължи да води и дублиращия тим.

В сряда отборът заминава за Сандански за първата част от подготовката. Там ще бъде до средата на месеца, като на 15 януари ще направи и първата контрола срещу Струмска Слава. От 17-и заминава на лагер в Турция.