Новият старши-треньор на Етър Петко Петков подписа договор с клуба за 1,5 г. и днес бе представен официално пред медиите от председателя на УС на клуба проф. Георги Камарашев, който връчи на Петко Петков фланелка и шал на отбора.
 
Петко Петков разкри, че е получил предложението от Краси Балъков и Цанко Цветанов. 
 
"Те и това, което ми обясниха за клуба са основната причина да приема тази работа. Обичам да побеждавам, затова обичам печелившия стил. В моментното си състояние Етър едва ли изглежда така. Обичам отборите ми да доминират на терена, да налагат своя стил на противниците, да играем в тяхната половина. Това е модерният стил, който се харесва на публиката и върху това ще работим“, добави Петко Петков.
 
Треньорският щаб Тодор Киселичков, Калоян Чакъров и Илиян Киряков продължава работата си в Етър, като след време може и да има развитие в екипа.
 
За новия наставник на Етър е голяма чест да работи в клуб с такива традиции в българския футбол.
 
„Но освен чест, това е и отговорност, защото изискванията са високи. Надявам се с всеотдайна работа да изпълня поставените цели. В моята кариера никъде не съм отишъл наготово, навсякъде е имало проблеми и ситуации, с които да се справяме. Етър разполага с добър отбор, макар че доста от титулярите си тръгнаха. Това е основната задача – да спре отливът на добри играчи и да изградим боеспособен отбор. И да привлечем такива, за да изглежда Етър по начин, който радва феновете“, заяви Петко Петков.
 
Той ще дебютира начело на тима още в петъчното домакинство срещу Ботев Враца. 
 
„Вероятно повечето ми колеги биха предпочели да гледат от трибуните в този мач и да наблюдават отстрани. Аз ще съм с играчите на тъчлинията от първия момент, искам да вида начина им на мислене и възприемане на нещата. Аз вярвам на отбора, това са футболисти с опит. В последната среща видях подем в тима и желание за доказване. За три дни няма как да променя стила на игра, но очаквам момчетата да дадат максимума“, заяви още Петко Петков.