Женският футболен тим на Етър се върна на победния път, като след изненадващата загуба от Барокко в София отново записа успех с двуцифрен резултат.

Великотърновки разгромиха в Габрово местния Янтра с 11:0, след като преди това записаха подобни победи и над Левски (Чепинци) с 13:0 и Пълдин (Пловдив) с 11:0. В отсъствието на треньора Валентин Витанов поради заболяване отборът отново бе воден от неговата асистентка Елисавета Тодорова.

Надмощието на „виолетовите” бе тотално и бе изразено в седем безответни гола още преди почивката. Отново над всички бе крилото Мирела Моева, която наниза пет попадения.

Михаела Михайлова откри резултата още в 3-ата минута, а пет по-късно Мирела Моева удвои. Веднага след това последваха и две бързи попадения на Диляна Йорданова и Велизара Владимирова за 0:4. В 23-ата минута Диляна Йорданова наниза и пето попадение, а отново тя стигна и до хеттрик в 35-ата минута, като преди нейния гол пак се разписа и Моева.

Опитната Владимирова покачи на 0:8 в 53-ата минута, но получи сериозна контузия в глезена и бе откарана в Спешна помощ, като снимката показа, че поне няма счупване. Мачът бе спрян за десетина минути и това съкрати втората част, в която Етър наниза още само три гола. Всички те бяха дело на неуморимата Мирела Моева в 77-ата, 78-ата и 87-ата минути за крайното 0:11.

Така, етърки опазиха третото си място в класирането, като имат осем победи и по едно равенство и загуба с актив от 25 точки. Нападението им е второ по резултатност в А група – 54 попадения, а защитата – трета с допуснати само пет гола. „Болярките” имат и един отложен мач от миналия кръг срещу Пирин Лейдис, а на 29 ноември трябва да приемат абсолютния лидер НСА – София, като мачът е предвиден за пряко излъчване от NOVA SPORT.