Шампионският отбор на Етър, воден от треньора Георги Василев, излиза срещу най-успешния състав на националния отбор на България – бронзовите медалисти от САЩ 94. Култовият мач е основен акцент от програмата за честването на вековния юбилей на великотърновския клуб. Празненствата са навръх юбилея – на 24 април т.г., на стадион „Ивайло“, съобщи настоящият президент на Етър Деян Куздов.

Етър ще отбележи подобаващо 100-годишнината с богата програма в празничния ден. Поканени за тържествата са не само играчите от шампионския отбор от 1991 г., но и ветераните от 60-те години, когато тимът за първи път влезе в елита, от 70-те и 80-те, когато „болярите“ имаха ред успешни международни изяви, ръководителите и треньорите през годините, хората, помагали на клуба и др.

Куп още прояви ще има на 24 април – срещи, награждавания, музикални изпълнения, мач между женските отбори на Етър и Конин (Полша), тържествена заря.

Кулминацията обаче е мачът на шампионския Етър срещу Пеневата чета, начело с Христо Стоичков и съотборниците му – бронзови медалисти от САЩ 94. Редица легенди на футбола се очакват да пристигнат за шоуто на стадион „Ивайло“ под надслов „Звездите на „Етър“ срещу „Звездите на България“. В програмата има още ред любопитни инициативи и изненади, които ще бъдат обявени в следващите дни до 24 април.