Победа и равенство срещу гостите от Национал София постигнаха младите футболисти на Етър в поредния осми кръг на елитните групи. Адмирациите са за 15-годишните "боляри", които надиграха съперника си с 3:1.

Гостите от София първи откриха резултата още в 7-ата минута. В 25-ата обаче Димитър Колев изравни. Столичани завършиха мача в намален състав, тъй като играч на Национал получи директен червен картон през второто полувреме при резултат 1:1.

С човек повече на терена Етър стигна до пълен обрат. В 55-ата минута Радостиян Димитров направи 2:1, а пет минути по-късно Атанас Атанасов оформи крайния резултат. Успехът прати етърци на 11-ото място от 16 отбора с актив от 9 точки. В следващия кръг утре тимът гостува от 14:30 ч. на намиращия се по-назад в класирането Витоша 13 София.

След 4 победи и 3 загуби юношите U17 на Етър стигнаха до първото си равенство в елитната група. В осмия кръг те завършиха у дома наравно 1:1 с Национал София. Първото полувреме завърши без голове, като гостите имаха повече положения.

Траян Тенев не успя да се разпише в началото сам срещу вратаря на домакините. Антон Бакалов удари горната греда с хубав удар извън наказателното поле, малко по-късно това строи и Георги Пенелов. Вратарят на Етър Пресиян Петков се намеси решаващо при удар на Бакалов, както и при последвалата добавка.

Все пак гостите поведоха в 65-ата минута с гол на Георги Пенелов. Десет минути по-късно бе отсъдена дузпа за домакините, но вратарят на „Национал“ Николай Стоянов отрази удара на Христо Марков. Етърци обаче не се предадоха и в последната 90-а минута Марков се реваншира за пропуска и изравни – 1:1.

Етър U17 е на осмото място в елитната група с 13 точки, а утре от 15:00 ч. има важно гостуване на Сокол Марково, който е точно след него с 10 т.