Фланелка с №13 на Етър и с изписано на гърба името му получи премиерът Бойко Борисов от прокуриста на великотърновския клуб Стефан Атанасов. Министър- председателят бе на стадион „Ивайло" за няколко минути, след като откри новата пивоварна „Бритос".

Номерът на фланелката не е избран случайно. Премиерът е роден на 13 юни и винаги играе с този номер за любимия си отбор Витоша Бистрица. След като получи фланелката той се снима с нея със собствениците на клуба Фейзи Инханлъ, Радослав Владев и Красимир Гърдев.

„След тази снимка ще трябва да търся пари", коментира с усмивка Бойко Борисов. Той попита двамата какъв бизнес развиват, колко пари дават за футбола и им благодари за направеното до момента. „Ще говорим подробно по- нататък като се видим", добави министър- председателят. Шалче, флагче и шапка на „виолетовите" пък му връчиха от името на фенклуба Цветомир Бояджиев и Ванелин Русанов. Премиерът размени шеговити реплики и със старши треньорът Цанко Цветанов. Бойко Борисов вметна, че играе като централен нападател, а бронзовият медалист от САЩ- 94 обяви, че търси футболист за този пост.

Премиерът бе на стадиона с кмета Даниел Панов и депутатите Евгени Стоев и Мирослав Петков. Градоначалникът го информира, че Община В. Търново притежава 34% от акциите във футболния клуб. Двамата коментираха необходимите ремонтни дейности, за да придобие „Ивайло" друг вид. Доката обсъждаха реконструкцията работници махаха седалките от сектора на агитката. Даниел Панов обясни, че има проект за осветлението и че фирма „Зеленков" е направила това на стадиона в Разград, което бе посочено като пример от министър- председателя. Поставянето на още седалки и боядисването на козирката във виолетово с надпис Етър са други от набелязаните дейности по съоръжението. От поливна система за терена и нова лекоатлетическа писта има нужда още „Ивайло".

„Ще се опитаме да направим нещо, но сега да не обещаваме", каза Бойко Борисов в отговор на въпроса ще помогне ли за реконструкцията на стадиона, след което отпътува за летището в Г. Оряховица.