Старши треньорът на Етър Велико Търново Сердар Даят разкри пред Гонг, че месечният бюджет на клуба е около 50-60 хиляди евро.

„Комуникацията между играчите главно е на английски. Аз разговарям с някои и на немски. За нас е важно, че тези играчи, които идват от другите първенства са опитни и са наясно с това, което се изисква от тях. Тези момчета се интегрираха бързо в отбора. Моите асистенти вършат също много работа. Те постоянно контактуват с играчите и са готови да им отговорят на всеки един въпрос. В началото футболистите бяха леко шокирани, но това е нещо нормално. Те са наясно, че са тук за 3-4 месеца. Знаят, че целта на отбора е да се спаси от изпадане. Всеки един от тях знае своята цел. Те са професионални футболисти и това е тяхната работа. След 4 месеца могат да отидат в другата държава и това е съвсем нормално. Моята работа е да ги тренирам, тяхната е да играят на терена. Заедно искаме да печелим и знаем, че може да го постигнем”, коментира наставникът на тима от Велико Търново.

„Нашата приоритетна цел е да се спасим от изпадане. Ние обаче играем мач за мач. Ние се борим за победа във всеки мач. Важно е да печелим точки, а в крайна сметка може да завършим на осмо или девето място. Сега обаче за нас е важно да излезем от зоната на изпадащите. Постепенно натрупваме и самочувствие”, добави треньорът на Етър.

„В отбора възнагражденията се получават на бонусовата система. Преди всеки мач нашият президент определя какъв да бъде бонусът. За мача с Монтана играчите получиха един бонус, а за победата над Черно море той бе удвоен”, продължи Даят.

„Ние нямаме никакъв проблем с парите и с изплащането на възнагражденията. Нашият бюджет не е най-големият, но засега всичко е точно и нямаме никакви проблеми. Това е важно, за да бъдат футболистите спокойни и да мислят единствено за футбол.”

„Бюджетът на клуба е около 50-60 хиляди евро на месец. В това се включват заплатите на футболистите и целият спортно-технически щаб. Разбира се, ако успеем да се класираме по-напред в класирането нашият бюджет за следващия сезон ще бъде по-голям. Всичко зависи от мястото ни в класирането”, каза още Сердар Даят.