Старши треньорът на Етър Велико Търново Сердар Даят заяви, че предстоящият мач с Берое няма да е лесен, но „виолетовите“ на всяка цена ще се опитат да спечелят трите точки.

„Мачът с Берое няма да е лесен. Смятам, че това е отбор, като Черно море. Берое не загуби първите си два мача от първенството. Наясно съм, че те играят добре в защита, но имат проблеми като нас в атака“, коментира наставникът на Етър.

„Те трудно контролират топката. За нас обаче няма значение срещу кого излизаме да играем. За нас е важно да печелим точки срещу всеки един отбор. Очаквам да се получи добър мач, да има много борба по терена. Надявам се и от този мач да спечелим трите точки“, добави Даят.

„Нямам проблеми с контузени играчи и мога да разчитам на всички за двубоя с Берое.“

„През първия полусезон имахме проблем с малкото налични футболисти, с които разполагах. Ограниченият състав бе проблем за нас, защото имахме и контузен играчи. Това ни пречеше да постигнем добри резултати. Ние взехме мерки през зимния трансферен прозорец. Взехме футболисти според нашия бюджет, които могат да ни свършат добра работа. Съставът ни е обновен на 80%. Моята първа цел след това бе да направя от тези момчета един отбор. По време на лагера ни в Анталия успяхме да изиграем много контроли, да свършим много работа по време на тренировките. Направихме добра подготовка и изиграхме 10 проверки. Играчите успяха да се сработят и да направят добра сплав. Това е един от плюсовете на този отбор, защото всички в отбора се раздават и играят като един тим“, продължи старши треньорът на Етър.

„След това Във Велико Търново имахме проблем с това, че нямаше добри терени, на които да тренираме. Освен това започна и ремонт на стадиона. Нашият президент веднага се свърза с господин Йордан Лечков, който веднага се съгласи да ни приеме. Тук условията са много добри. Всичко е перфектно, защото ние тренираме тук, хотелът е много близо до двете тренировъчни игрища и до стадиона. Всичко е отлично направено. За нас бе важно да спечелим трите точки в мача срещу Монтана и всички останахме доволни, че това се случи.“

„Във Варна ние не играхме толкова зле, но предимно се защитавахме. Успяхме да излъжем Черно море и да вземем и от това гостува три точки. Шестте точки са много добър старт за нашия отбор. Мисля, че по този начин самочувствието на отбора нарасна и всички вярваме, че може да направим още. В момента имаме проблеми в атака, но за нас е важно, че се представяме добре в защита. Ние свършихме много добра работа в защита по време на подготовката на отбора“, каза още Сердар Даят.