Старши треньорът на Етър Велико Търново Сердар Даят разкри пред Гонг защо през зимния трансферен прозорец в отбора бяха привлечени толкова много чужденци, а в състава му останаха само шестима българи. Той заяви, че българските играчи не спазват дисциплина и това е основната причина, заради която се е насочил към чуждестранни футболисти.

„Проблемът е в дисциплината. Българските играчи не спазват дисциплина в своя живот. Във футбола спазването на дисциплината е едно от най-важните неща, една от основите в този спорт. Не можах да повярвам, че футболистите ми играха толкова недисциплинирано по време на мача с Левски, а след това се смееха и се закачаха помежду си. Нормално е, когато си загубил да плачеш, да не си доволен”, коментира Даят.

„За това през зимния трансферен прозорец взех футболисти, които могат да ми помогнат. Взех също и български играчи. В състава ми имам шестима българи. Знам, че те могат да помогнат на отбора, защото спазват дисциплина. Красен Трифонов и Дормушали Саидходжа спазват дисциплината в отбора и аз мога да разчитам на тях”, добави наставникът на Етър.

„Аз искам да имам в състава си български футболисти. Може би през следващата година ще имаме възможност да вземем повече добри български футболисти. Има много добри български играчи, които обаче не искат да играят в отбор, който се бори за оцеляване. За мен дисциплината и професионализмът са много важни неща във футбола”, продължи старши треньорът на тима от Велико Търново.

„В моя отбор няма един футболист, който да се отличава от другите. Всички са един екип на терена. Те са много добри приятели. Ако плачат, плачат всички. Ако се смеят, се смеят всички. Не мога да отделя един играчи от целия отбор.”

„Условията, които ни се предоставят в Сливен са много добри. Терените са в отлично състояние. Хотелът също така предоставя на играчите пълна възможност за релаксиране след тренировка и мачовете. Тренировъчните игрища са само на няколко метра, стадионът е на 300 метра”, каза още Сердар Даят.