Новото попълнение на етърци Четин Садула е родом от София и е юноша на Левски. Играл е още за Родопа, Дунав, Свиленград, Калиакра и ЦСКА. Сега вече е част от Етър, и ще играе за великотърновци в А група. Ето какво сподели Садула пред официалния сайт на новия си клуб.

- Как се озова в „Етър“?

- Цанко Цветанов ми се обади и аз бързо взех решение. Оставаше само да се разбера с ЦСКА, вече бях реши къде да дойда. Нещата много бързо се развиха, оставаше да приключа взаимоотношенията си с ЦСКА.

- Имаше ли интерес от други клубове?

- Имаше от още един отбор от „А“ група, но предпочетох „Етър“, защото се познавам със старши треньора и неговите виждания ми допадат като разбиране за футбола.

- Вече разтрогна с ЦСКА, защо не се получиха там нещата?

- Да, приключихме взаимоотношенията си. Когато отидох там, беше да заместя Спас Делев, но той не беше продаден, а в същото време дойдоха много добри футболисти, гонеха се високи цели. Явно не съм показал и нужното, но всяко зло за добро…

- Разкажи малко повече за себе си?

- Юноша съм на „Левски“, на 25 години. С тях ми беше и първият професионален договор, после бях преостъпван на „Родопа“ и „Дунав“. После заиграх в „Калиакра“, купиха ме от ЦСКА и сега вече съм във Велико Търново. Подписах договор за 2 години.

- Кой ти е най-силният пост?

- По принцип играя като десен халф и крило, но нямам предпочитания. Въпросът е да играя и да се влагам.

- Работили ли сте с Цанко Цветанов?

- Той беше помощник на Мъри Стоилов, аз бях още юноша и ни взимаха да тренираме с големите. Оттам имаме контакти.

- Имаш ли поглед върху „Етър“?

- Честно казано – не. Знам, че имат традиции и невероятна публика. Най-важното е, че много фенове посещават мачовете. Познавам 3-4 футболисти, има юноши на „Левски“.

- Миналата година направи добър мач с „Калиакра“ срещу „Левски“ на „Герена“. С какво чувство излизаш срещу „Левски“, защото това ще ти предстои и този сезон?

- Винаги съм се радвал да се връщам на „Герена“, защото оттам съм тръгнал. Но в същото време нямам никакви сантименти в мачовете срещу „Левски“, излизам и играя. Няма значение в кой отбор съм, въпросът е да браниш честта на отбора и авторитета си.

- В „Калиакра“ играехте за оставане в групата, сега в „Етър“ амбициите ще са малко по-високи…

- В Каварна тръгнахме много добре първия сезон в „А“ група, представихме се достойно. Изпадането дойде по ред причини, надявам се с „Етър“ да се целим поне в средата на класирането, а защо не и по-нагоре.

- Имаш ли обикновено проблеми с адаптацията?

- Не, нямам такъв проблем, бързо се адаптирам и се надявам да радвам публиката на Велико Търново.