„Футболистите ми са живи и здрави, тренират, нормално е да не са много доволни, след като не са спечелили последните мачове, но във футбола винаги има утре”, заяви за Гонг наставникът на Етър Цанко Цветанов.

„Във футбола най-важни са днешният и утрешният ден. Вчерашният трябва да бъде забравен, колкото се може по-бързо. Нормално е да казвам, че са недоволни, че не печелят, защото те играят на добро ниво”, каза още младият специалист.

„Литекс е един от водещите отбори в България. Отбор, който има стил, успя да наложи доста свои млади футболисти, които играят заедно от дълго време. В последно време „оранжевите” се превърнаха в третия ни футболен гранд след Левски и ЦСКА, гледайки резултатите от последните години. Така че, за нас ще е едно предизвикателство да се изправим срещу добрия отбор на Литекс и да видим докъде сме стигнали и колко можем”, коментира предстоящият си съперник бронзовия медалист от САЩ`94.

„Не мисля, че има много голяма възрастова разлика в Етър и Литекс. Ако сравните средната възраст, няма голяма разлика. Така че, ние също имаме млад отбор, за който съм сигурен, че ще се представи по най-добрия начин. Не мога да кажа, че е плюс за нас, че Литекс имат млад отбор”, сподели Цветанов.

„Нормално е когато искаш да станеш голям отбор, да излизаш и да се надиграваш с всеки. Етър прави това. Резултатите засега липсват, но те рано или късно ще дойдат. Тогава всички ще са доволни, а нашият отбор ще има не само добра игра, но и добри резултати. Отговорността за липсата на резултати я поемам аз, тя е изцяло на треньора. Треньорът е човекът, който най-бързо трябва да убеди футболистите, че това е пътят, по който трябва да се върви”, категоричен бе треньорът на Етър.

„Дотук мога да благодаря на феновете, на хората от Велико Търново и на цялата футболна общественост, че стои плътно зад отбора. Той има нужда от това. Първенството е в самото си начало, минали са само пет кръга и като видите отборите, с изключение на водещите, другите са в близко точково разстояние, ако говорим само за точки”, каза още Цанко Цветанов.

„Очаквах, с оглед на това, което видях в контролите, да имаме 2-3 точки повече. С оглед на играта, която показваме, мисля, че нямаше да е незаслужено. Но във футбола е така – броят се точките, броят се головете. Ние в последните мачове не успяхме да отбележим голове, което ни държи по скоро към дъното, отколкото към средата на таблицата. Но аз съм убеден, че след като отборът ми създава положения, ще дойде момента, в който ще ги реализира. Факт е, че сме нов отбор в групата и правим елементарни грешки в решителните моменти – и пред нашата, и пред противниковата врата. Но съм сигурен, че това е временно – грешка на растежа, ако мога така да го нарека. Убеден съм, че в бъдеще ще го преодолеем и резултатите ще отговарят на играта на Етър”, завърши специалистът.